Ook wij laden onze batterijen op. Onze filialen en hoofdkantoor zijn gesloten 

van 22/07 t.e.m. 2/08. Bekijk onze aangepaste dienstregeling.

Luchtdichte aansluitingen met 'Soudal Window System'

Luchtdichte aansluitingen met 'Soudal Window System'

Luchtdichte aansluitingen met 'Soudal Window System'

Pauline T. | 8 april 2024

Wist je dat maar liefst 25% van het warmte- en energieverlies in gebouwen plaats vindt rondom ramen en deuren? Het is dus belangrijk om luchtdichte aansluitingen te voorzien. Door de diversiteit aan producten kan Soudal Window System (SWS) altijd de juiste combinatie en oplossing bieden. Bovendien zijn deze producten ook conform met de huidige EPB-richtlijnen en wetgevingen. Op die manier heb je steeds de best passende oplossing ongeacht de bouw- of installatiemethode, zowel voor nieuwbouwwoningen als voor renovaties en zelfs wanneer 'passief' de standaard is.

Maak kennis met Soudal Window System (SWS)

Soudal staat gekend om zijn kwalitatieve producten voor de bouw, en dan meer specifiek in isolatie en afdichting. Om zo weinig mogelijk energie en warmte te verliezen hebben raamaansluitvoegen een bijzonder goede afdichting nodig, dit gebeurt op drie niveaus:

  1. Ten eerste is het van essentieel belang om een goede lucht- en dampdichting te voorzien aan de binnenkant.
  2. Verder moet de thermische en akoestische isolatie in het midden beschermd worden. 
  3. Als laatste is het belangrijk om ook de buitenkant goed te voorzien van een beschermingslaag, zodat deze bestand is tegen alle soorten weersinvloeden.

Het niet goed isoleren of afdichten van een raam kan verschillende gevolgen hebben. Zo kan dit leiden tot schimmels, een slecht op pijl te houden temperatuur, condensatie, binnenkomend stof... 

Het SWS helpt je om je raamafsluitingen op een professionele manier af te dichten. Het systeem biedt een oplossing voor de steeds strenger wordende eisen en verwachtingen omtrent de energieprestatie van gebouwen. De grote waaier aan producten (kitten, PU-schuimen, tapes...) zijn gebruiksvriendelijk en geschikt om te gebruiken op allerlei materialen zoals hout, aluminium en PVC. Bovendien kan je de producten probleemloos met elkaar combineren. We geven je alvast wat meer informatie over ons assortiment van SWS.

"Het Soudal Window System biedt een oplossing voor de steeds strenger wordende eisen en verwachtingen omtrent de energieprestatie van gebouwen."

Exterieur

Om ervoor te zorgen dat je raamaansluiting niet gevoelig is aan weersinvloeden, hou je best rekening met drie dingen. 

De slagregendichtheid is van belang, dit zorgt ervoor dat er aan de buitenkant geen water de gebouwschil kan binnendringen.

Ook de dampopenlaag is essentieel, dit zorgt ervoor dat vocht uit de isolatieschil naar buiten verdampt.

Als laatste is er de luchtdruk om in het oog te houden. Dit beperkt de verplaatsing van lucht door de gebouwschil die veroorzaakt kunnen worden door atmosferische druk van buiten, zoals wind.

Midden

De akoestische en thermische isolatie vind je in het midden. De akoestische isolatie vermijdt dat vibraties en hinderlijke geluiden door de gebouwschil geraken. De thermische isolatie zorgt er dan weer voor dat de temperatuurwisseling beperkt blijft en dat het energieverbruik en de warmteverliezen geminimaliseerd worden.

Interieur

De barrière tussen het binnen- en buitenklimaat wordt geregeld door de luchtdichtheid en de dampdichtheid. Net zoals bij exterieur, beschermt dit de binnenzijde tegen de verplaatsing van lucht die veroorzaakt wordt door atmosferiche druk, maar dan van binnenuit. De dampremmende barrière zorgt dat er langs de binnenzijde geen vocht tot in de gebouwschil kan geraken. 

Meer interessante blogs

Neem contact op

Heb je vragen over het bestelproces of wil je meer informatie? Aarzel niet om contact op te nemen met onze binnendienst. We zijn bereikbaar via e-mail op webshop@santens.be en telefonisch op 09/218 00 00. Ons team staat klaar om je te helpen. 

We kijken ernaar uit om van je te horen!